זכויות יוצרים בהעתקת תכשיטים

שאלה:

בוקר טוב אני רוצה להשתמש בקטלוג של תכשיטים שיש ברשת, להראות ללקוחות פוטנציאלים ולשאול אותם איזה תכשיט הם ירצו, ולפי הבחירה שלהם, אני אייצר להם תכשיט כבקשתם. הקטלוג כמובן לא שלי, אלא נמצא באינטרנט באחד האתרים למכירת תכשיטים. האם הדבר מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לברר את החוק זכויות יוצרים בעיצובי תכשיטים. אם קיים חוק שאוסר להעתיק – אסור. ואם אין חוק כזה – מותר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט ליון מספר 39 דעתו של הגר"מ שפרן שהאיסור ההלכתי הינו דוקא כאשר החוק מגדיר את הזכות כזכויות יוצרים.