וסת מאחרת

שאלה:

שלום וברכה, הפסקתי גלולות לפני כחודש,שבוענלאחר הטבילה יש לי חשש שאולי ראיתי כתם(התעלמתי) עכשיו שהגיע זמן המחזור החודשי לא הופיע(איחור של שבוע) בדקתי פעמיים הריון, יצא שלילי. לפי מה הולך זמן הפרישה? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אין משמעות לכתם לענין הפרישה, בעקרון כאשר הוסת מכוונת ומסודרת על ידי כדורים אין חיוב פרישה אלא לאחר שמפסיקים את הגלולות, כאן שהחודש הזה לא לקחת, יש לפרוש עונה בינונית ביום ה30. אני מניח שזה כבר עבר, ניתן לעשות בדיקה פנימית ואם הכל בסדר אין כרגע חובת פרישה.