הקפצת שוטר למשימה בכפר ערבי בשבת

שאלה:

בס"ד, שוטר שמקפיצים אותו בשבת להתפרעויות של ערבים בתוך כפרים ערבים, האם אפשר שהרכב המשטרתי יוריד אותו בביתו בסיום המשימה?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אין כל היתר ללכת למשימה כזו, לא מחללים שבת להצלת גוי. ולומר שאם ניתן להם להתפרע בינם לבין עצמם יבואו להתפרע גם בחוץ זה רחוק קצת. אמנם אם יש חשש איבה, כלומר שהם יראו שלא באים לקריאתם [סביר כך] וזה יביא לתרעומת ולחוסר רצון שלהם להציל יהודים במידה שיזדקקו לכך [יש גם ערבים שנכונים להציל יהודים], מותר ללכת למשימה וכך נראה לדינא. במקרה כזה מותר כמובן גם לצאת משם, כי להשאר שם זה בחשש פיקוח נפש, ובפרט אם מדובר בשוטר בתפקיד שצריך לחזור לבסיסו להמשך פעילות שיש בה ענין של הצלת חיים. לחזור הביתה מותר רק עם נהג גוי, ועל פי הכלל שבאיסורי דרבנן התירו סופן משום תחילתן, אבל אם הנהג יהודי, אין להניחו ללחוץ אפילו לחיצה אחת על הדוושה שאינה קשורה לעצם הפעילות.

יום נעים.