יחוד עם בעל נטיות הפוכות

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לשאול בנוגע למפיק מוסיקלי בתחילת דרכו והוא דחוק לפרנסה, והגיע אליו זמר להקליט, אלא שאותו הזמר הוא בעל נטיה הפוכה, והמפיק צריך להתייחד עמו לפעמים [משום שהאולפן הוא בייתי]. האם יש מקום להתיר את הדבר, שאף שמצינו להרוח חיים (סי' כד) שאסר למלמד החשוד על הזכר להתייחד עם תשב"ר, שהרי אינם יודעים לשמור את עצמם וקלים להתפתות, אבל אותו מפיק הוא בעל משפחה ובוגר ויודע לשמר את עצמו ונגעל מכך [ולדידיה אין הבדל בין יחוד עם זכר זה לבין יחוד עם שאר עריות שאין לבו נוקפן כלל]. ומה שכתב מרן (אה"ע סי' כד) שבדורות שיש פריצות בדבר יש להתרחק, פשוט בעיני שאין כוונתו לאסור הדבר מעיקר הדין, אלא הריחוק הוא זירוז על הדבר [וכדמצינו בלשונות נוספים של מרן סי' כא ס"א; סי' כה ס"א; חו"מ סי' יב ס"כ ועוד, דלא כדמשמע מהב"ח ואכמ"ל].

תשובה:

אכן, לכאורה הדבר מותר אבל ישמור היטב לשוחח איתו רק בעניני העבודה, ושאר דברי נימוס בלא קירבה וחברות יתירה.

חג שמח.