פדיון כפרות בכרטיס אשראי

שאלה:

שלום לרב. שואל לגבי פדיון כפרות בכרטיס אשראי מה ההלכה ?

תשובה:

עשים כפרות על כסף אמיתי פיזי, אחר כך את הסכום שעשית בו כפרות נותנים בכרטיס אשרי ואירגון הצדקה ובכך פודים חזרה את הכסף בו נעשו הכפרות ומשלשלים אותו חזרה לכיס…

גמר חתימה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל אין זה משהו מיוחד במעות האלה שכביכול מכפרות על האדם? כי אם כן מהו המושג של פדיון נפש באמצעות הכסף שעושים? האם גם בזה יוצא שאפשר לעשות פדיון נפש במעות ואז לפדות את המעות בתשלום באשראי?

  2. יש סדר פדיון נפש שהוא סך מסויים של מעות, אבל זה לא מה שעןשים בכפרות, שם אין סך מסויין ולכן גם לא צריך מטבעות ממש, העיקר הוא נתינת הצדקה.