כיסוי ראש לאישה נשואה בתוך ביתה

שאלה:

שלום וברכה אשתי בד"כ מורידה את כיסוי הראש כשהיא חוזרת מהעבודה, האם צריך לסגור את החלונות במצב כזה? (קומה 1) או שזה בסדר? תודה.

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אם אף אחד לא רואה אותך מלבדך, אין בזה איסור. ולא משנה אזה קומה אתם גרים. צריכים לדאוג שלא יראו אותה אף אדם.

יחד עם זה, כדאי לדעת את מעלת הצניעות גם בבית פנימה. הגמרא במסכת יומא מז,א אומרת: "תנו רבנן, שבעה בנים היו לה לקמחית וכולן שמשו בכהונה גדולה. אמרו לה חכמים מה עשית שזכית לכך – אמרה להם: מימי לא ראו קורות ביתי קלעי שערי. – אמרו לה הרבה עשו כן, ולא הועילו".

וראה עוד במדרש תנחומא (פרשת וישלח סימן ו) "ותצא דינה בת לאה, זהו שאמרו כל כבודה בת מלך פנימה (תהלים מ"ה), א"ר יוסי כשהאשה מצנעת את עצמה בתוך הבית ראויה להנשא לכהן גדול ותעמיד כהנים גדולים שנאמר כל כבודה וגו', אם תכבד עצמה בתוך הבית, ממשבצות זהב לבושה, תנשא למי שכתוב בהן ושבצת הכתונת שש, א"ר פנחס הכהן בר חמא בזמן שהיא צנועה בתוך הבית, כשם שהמזבח מכפר כך היא מכפרת על ביתה, שנאמר (תהלים קכ"ח) אשתך כגפן פוריה בירכתי ביתך, ואין ירכתי אלא מזבח שנאמר ושחט אותו על ירך המזבח (ויקרא א'), דבר אחר אשתך כגפן פוריה אימתי היא כגפן פוריה בזמן שהיא בירכתי ביתך, ואם עשתה כן בניך כשתילי זתים, תעמיד בנים נמשחים בשמן המשחה סביב".