כתיבת ביקורת בפומבי על גוי

שאלה:

יש אתר כמין שוק שמאפשר לשלם לעצמאיים (Freelancer) שיעשו עבודה כלשהי בכל מיני תחומים. רכשתי שירות מסוים ממישהו, והעבודה שעשה הייתה על הפנים, ואפשר להגיד שאפילו רימה אותי (ובכל כורחי נאלצתי לשלם לו מסיבה כלשהי שלא בשלטתי), האם מותר לי לרשום בביקורות על אותו אדם שיופיע באותו אתר בפומבי שהוא לא מומלץ והוא רימה אותי (מדובר בגוי)?

תשובה:

שלום וברכה,

כתיבת ביקורת נחשב ללשון הרע, וכאשר מדובר ביהודי יש לשקול האם ומתי מותר. אבל על גוי אין איסור לשון הרע, ולכן מותר לך לכתוב ביקורת באתר נגד אותו גוי שרימה אותך.

בהצלחה.