ההבדל בין נצרות לאסלאם

שאלה:

ידוע לי שאין איסור בכניסה למסגד, כי הכלל שהם לא נחשבים עובדי אלילים שכוונתם גם לשמיים. ואילו לגבי נצרות מקובל לא כך. אבל שאלתי מדוע זה כך? למיטב ידיעתי [ואני לא יודע כ"כ] גם הנוצרים מאמינים באלוקים [הרי גם כך כתוב על השטר של הדולר] אז א"כ מה ההבדל?

תשובה:

הנוצרים מאמינים בשילוש, מה שנקרא עבודה זרה בשיתוף, לפי אמונתם ישו שר"י אינו רק נביא אלא התגשמות אלוקית בגוף אדם עפרא לפומייהו, וזה עבודה זרה. אגב, שמעתי שהעלוואים – הפלג הנוצרי שמצוי בסוריה גם מאמינים בשיתוף והם גם עובדי עבודה זרה.