תמונה של כנסיה או מסגד

שאלה:

יש במשרד תמונה של הכותל והר הבית.
האם ישנה בעיה שמופיע מסגד בתמונה או כנסיה?

תשובה:

שלום רב,

לגבי תמונה של כנסיה, ראה בספר שלהי דקייטא סי' כה שהביא בשם הגרי"ש אלישיב שאין להביט על תמונות וציורי כנסיות, מפני שהם קישוטי עבודה זרה, וכן אסור להביט ולהסתכל על תמונות תצלומי אולמות הכנסיות, שנעשו לנוי עבודה זרה, הרב נשאל האם מותר להביט על כנסיה וציוריה מבחוץ, והורה שהדבר כלול ב”הרחק מן הכיעור". וראה עוד בשו”ת אבני ישפה ח”א סימן קנג. ומדבריו נראה שהוא מחלק בין פנים הכנסיה שם יש תמונות של עבודה זרה ממש לעצם המבנה מבחוץ שאין בכך אלא משום הרחק מן הכיעור ולא איסור ממש. כך גם לגבי הצלב העומד על הבנין שאינו מיועד לעבודה זרה ממש אלא הוא חלק מקישוטי הכנסיה. כמובן שלגבי מסגד השאלה היא אחרת משום שאינו בית עבודה זרה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מחילה מכבודו. מה לעשות הלכה למעשה? להוריד את התמונה או לא?
    מרכז התמונה הוא הכותל המערבי אבל ברקע יש את המסגד (כיפת הזהב) וברקע ברחוק יותר ליד הר הזיתים יש ממש בקטן כנסיה כמדומני

  2. אם האיסלאם זה ע"ז זה מחלוקת ראשונים. לפי הרמב"ם לא ולפי הר"ן כן. ונחלקו בזה רבותינו האחרונים (הדברי יציב, למשל, פסק כדעת הר"ן והצי"א גם משמע כך)