בית מזוזה כשר

שאלה:

שלום האם יש בית מזוזה כשר או לא? האם חשובה הצורה או החומר של בית המזוזה? תודה חיה בררוביץ

תשובה:

שלום וברכה

לגבי בית מזוזה שקוף ראה כאן.

לגבי בית מזוזה המרוחק מהקיר [שפופרת], ראה שו”ת מהרש”ם ח”ד סי’ קלח שיש שפסלו זאת מדין תלאה במקל, אולם ידועים דברי הב”ח שהבעיה בתלאה במקל היא רק משום שהמזוזה עלולה ליפול מה שלא שייך כאן ולדבריו אין בעיה, ומ”מ כתב המהרש”ם שמשום ספיקא דאורייתא יש להחמיר ולהמנע משימוש במזוזה כזו. בשו”ת מנחת יצחק ח”י סי’ צה חשש שיש במזוזה כזו בעיה של חציצה על ידי האויר, אכן יש שהורו שאויר אינו חוצץ, ובקובץ מבית לוי ח”ב תשנ”ג כתב בשם שבט הלוי להקל בזה, ולעומתו באבני ישפה ח”א סי’ ר”י מחמיר וכנ”ל.