ברכת מזונות על משקה ממותק / שתייה לפני התפילה

שאלה:

שלום, אם ברכתי בורא מיני מזונות על קולה, האם יצאתי בדיעבד ? מותר לשתות מים בטעמים או סירופ [פטל] מעורבב עם רוב מים לפני התפילה ? האם מותר לשחק טניס או פינג פונג מול בת דודה שלי ?

תשובה:

שלום וברכה

בביאור הלכה בסי' קסז מבואר שעל הכל יוצאים בברכת בורא מיני מזונות חוץ ממים ומלח שאינם זנים את הגוף, ממילא נראה שקולה וכדומה שהם בעיקר מים עם מעט תבלין, לא מועילה להם ברכה זו.

מותר לשתות משקה ממותק לפני התפילה, בזמנינו אין בזה גאווה, אפילו קפה עם סוכר נהגו להקל. ראה משנה ברורה סי’ פ”ט ס”ק כ”ב, ואף שכתב שם שמותר ליתן סוכר רק בפיו כדי למתק את השתיה, אך כיום כתבו הפוסקים שמותר אף ליתן סוכר בקפה כיון שכך נוהגים ואין בזה דרך גאווה, יעוי’ באז נדברו חי”ב סי’ כ”ז, ושש”כ פרק נ”ב הערה ל”א ודע”ת סי’ פ”ט סעיף ג’ ואחרות רבינו ח”א עמוד נ”ז בשם הקה”י והגרש”ז אוירבך זצ”ל.

לגבי טניס עם הבת דודה כדאי להמנע.