כתם לאחר מעשה

שאלה:

שלום וברכה, אשתי על כדורים למניעת הריון. אמש, היינו יחד, ומייד לאחר המעשה (שניות ספורות) יצא ממנה טיפות זרע מעורב בדם (אדום) על הסדין שהוא בצבע אפור. מייד לאחר מכן מצאתי עלי גם כתמים חשודים בצבע אדום, אין אני בטוח אם השיעור היה מצטרף לאיסור, היה ממש קשה למדוד. שאלותי: 1) האם אשתי אסורה? 2) אם כן, האם חלילה יש פה חטא? יש להוסיף, שבעבר הייתה לה בעיה של כתמים והרופאה אמרה לה שייש לה רגישות מסויימת בוורידין ובחדירה יתכן דם (לא נעים לכתוב אבל החדירה הייתה מאוד אינטנסיבית). בתודה רבה מראש, תזכו למצוות! יעקב

תשובה:

שלום וברכה

במקרה כזה ניתן לעשות בדיקה אצל אחות טהרה שתקבע אם אכן המקום נפצע וניתן לתלות בו את הדם.

בהצלחה