האישה רוצה שהבעל יקח אמצעי מניעה

שאלה:

ב.ה כבוד הרב שליט"א. יש זוג שמתקרבים לתורה ולמצוות, שומרים שבת כשרות וטהרת המשפחה. תוך חמש שנים נולדו להם ארבעה ילדים בלי עין הרע. האישה רוצה לקחת הפסקה, אבל מסרבת היא לקחת המצעי מניעה. ומבקשת שהבעל יקח. אשתי הסבירה לה את חומרת הדבר, וגם שהיום המצעי המניעה לנשים הם לא מזיקים לאישה. אבל היא בשלה. מה אפשר לבעל לעשות, כדי שבכל זאת לא תפרד החבילה ח"ו, או שהיא תפסיק ללכת למקוה, ועבודה של יותר מחמש שנים שאני ואשתי מחזקים את הזוג לא תלך לטמיון. בברכת התורה יצחק [email protected]

תשובה:

שלום רב,

אין ברירה. צריכים להסביר לה את חומרת האיסור. ושאין כל מניעה שתעשה מניעה מצידה. זה יכול להיות גלולות, התקנים, נובורינג, ועוד הרבה רעיונות.

בהצלחה