כספי מעשר לצורך החתונה שלי

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה רציתי לדעת האם אפשר להפריש כספי מעשר לצורך חתונה שלי תודה רבה וזכה למצוות

תשובה:

שלום וברכה

אדם לא יכול להפריש מעשר כספים עבור עצמו, וכיון שכרגע אני מבין שאתה מחוייב בכך ואין לך ב"ה גדר של עני הפטור מן המעשרות, לא תוכל כך לעשות. האפשרות שניתן לעשות היא כך, לסכם עם חבר שכל אחד מכם מפקיד כסף בגמ"ח שישאר שם עד שחברו יתחתן, וכל אחד יתן את הכסף שיחסוך שם ממעות המעשר לחברו, שהרי לחבר אתה יכול לתת כספי מעשר בשביל החתונה [אלא שבינתיים זה צריך להיות בגמ"ח].

בהצלחה ושיהיה תמיד שפע.