חציצה בטבילה

שאלה:

שלום רב, יש לי חתך עמוק צמוד לציפורן של אגודל היד. מסביב לחתך יש 2 קילופי עור שמלכתחילה לא חשבתי להסיר אותם שמא זה יפגע בעור יותר. אתמול טבלתי וכשחזרתי מהמקווה שאלתי את בעלי האם הייתי צריכה הסיר את העור והא ענה שנראה לו שלא, לאחר מעשה היום בבוקר ראיתי שכשהעור יבש ניתן להסיר אותו בקלות בלי שיפגע בעור האם הטבילה עלתה נ.ב. רוב הפעמים שיש לי עורות תלויות אני לא מורידה אבל לפעמים כן. תודה רבה

תשובה:

אם אכן זה יורד בקלות וזה ניכר לעין כפי שציינת נראה שזה בכלל מיעוט המקפיד שכן יש לחזור ולטבול, יש לדון כאן שלכתחילה באותה שעה חשבת שאת רוצה דוקא שישארו, כי חשבת שזה מועיל לפצע, ולכן יתכן שאינו חוצץ, אבל כיון שלפי האמת אם היית מעיינת מספיק היית מורידה נראה שיש לחזור ולטבול אבל בלי ברכה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב

    אשמח למקורות. הרי זו לא חציצה חיצונית אלא חלק מהגוף והיא לא רגילה להוריד ולא התכוננה להוריד כך שאין לומר כל העומד להיתלש כתלוש דמי. ומה לן אם החליטה להשאיר מסיבה כזו או מסיבה אחרת? גם אם הרוב נוהגים להוריד זה לא משפיע כאן שהרי זה חלק מהגוף.

    בתודה

  2. היא בהחלט רגילה ורוצה להוריד, רק היא טעתה לחשוב שבאותה שעה זה היה נחוץ לפצע והתברר שזה לא היה נחוץ, וזה ציינתי שזו שאלה מענינת מצד אחד היא הקפידה לא להוריד ומצד שני זה היה מחמת טעות…