לראות תמונת חמץ בפסח

שאלה:

שלום, שמי אבי מגבעת שמואל. אני שומר את חג הפסח כשר ולא אוכל או נחשף לחמץ והשאלה שלי היא זו. אם בזמן שאני גולש באינטרט קיבלתי פרסומת עם תמונה של פיצה זה נחשב שעברתי עבירה ? לא חיפשתי פיצה זה פשוט הופע לי. תודה

תשובה:

אין כל בעיה לראות תמונה של חמץ, יותר מטריד אותי, שאם קופצות לך תמונות אולי חלילה קופצות גם תמונות שאין בהן צניעות מספקת, אני נמיח שאתה מבין למה אני מתכוין… וזה כבר הרבה יותר חמור, תמונות כאלו מטמאות את הנפש, וגורמות לאדם לרדת במעלותיו הרוחניות וחבל! אין להשתמש בשום אופן באינטרנט שאינו מסונן כהלכה.

חג שמח.