מי פה ללא כשרות לפסח

שאלה:

שלום כבוד הרב,לצערי מצאתי בבית מי פה ללא כשרות לפסח.(לא מוצנעים) שפכתי את המי פה לשירותים כדי להשמידם …ואת הקופסא שמתי בפח.האם זו עבירה של בל יראה?

תשובה:

שלום רב,

לא. אין בזה חשש עבירה של בל יראה. אולם בהחלט יש חשש עבירה של בל תשחית!

כלומר, אני סבור שמאחר שהסיבה ששפכת את המי פה בגלל שחשבת שחייבים לשפוך מיד, אין בזה איסור בל תשחית כי זה נעשה למטרה חיובית. אבל למעשה, שגית. והיה אסור לך לעשות זאת, אין בזה חשש בל יראה גם אם לא משתמשים בזה בפסח. בפרט שהמי פה הללו אינם שלך, וזו סיבה נוספת לחשוב לפני ששופכים..

חג שמח!