תשביתו – זרק את החמץ לפח האשפה

שאלה:

שלום סבתא שלי קשה לה ללכת לשרוף את החמץ, כשהלכתי הבוקר לשריפת חמץ שכחתי את השקית שלה ולקחתי את רק את שלי לשריפה ואת שלה זרקתי בפח הציבורי לפני השריפה. האם יש עניין כעת לקחת את הלחם שלה מהפח וללכת לשרוף או שכיון שכבר הפקרתי את זה אז כבר יצאה י"ח של תשביתו. תודה לכם

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה שורפים כדי לצאת ידי חובת רש"י סי' שנו שאומר שמצות הביעור מתקיימת דוקא בשריפה, וכדעת רבי יהודה, אף שרוב הראשונים חולקים וסוברים שאין הלכה כמותו, כ"כ הרמ"א סי' תמח, אמנם אין הכוונה שמי שזורק את החמץ בפח האשפה עובר עליו בפסח שהרי הוא הופקר לפני זמן איסורו, אלא שלא קיים לשיטה זו את מצות הביעור שהיא דוקא באש. עכשיו בכל מקרה אין להוציא את זה כדי לשרוף, כיון שהוא כבר זמן איסורו ואין להתעסק איתו אחר שלא עוברים עליו.

חג כשר ושמח.