מתארח אצל אנשים שאוכלים שרויה

שאלה:

שלום וברכה מי שנוהג שלא לאכול שרויה. כמה שאלות לגבי להתארח אצל בני משפחה שאוכלים שרויה. א. האם יכול להתארח אצל בני משפחה שאוכלים שרויה, אך באותה סעודה מכינים אוכל ללא שרויה? (הכלים בהם האוכל מתבשל ומוגש הם הכלים שלהם שמבשלים ואוכלים בהם שרויה). ב. השנה ששבת צמודה לפסח אך כבר אינה חלק מהפסח, מה הדין לגבי השאלה לעיל, והאם מותר גם לאכול שרויה אצלם אף שהתבשל לפני שבת שאז זה היה פסח. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא מדובר בהלכה אלא במנהגים, יש כל מיני מנהגים בזה, יש שהקפידו גם על כלים ויש שלא, וכל אחד יעשה כמנהג אבותיו.

בשבת ודאי אוכלים שרויה, גם אם התבשל קודם.