בדיקת חמץ וביעורו

שאלה:

בס"ד שלום כבוד הרב שאלות בעניין פסח. 1. אם אתמול בערב ניקיתי את השיש בחומר ניקוי ושפכתי מים רותחים , והיום ההורים שמו צלחת עם פירורי חמץ או ממש לחם , חובה לחזור על תהליך כולל מים רותחים או שדי לנקות שוב בחומר ניקוי ? 2. עד היום בערב מותר לי לגעת בחמץ , ובערב לפזר את הפתיתים ולבדוק לאור נר , אבל מחר בבוקר שוב , עליי לשרוף את החמץ ? איך הדבר הגיוני ? היום אחרי בדיקת החמץ וביטולו לא נאסר עליי לשרוף את החמץ מחר ? הריי אגע בו בידיי . 3. היום אחרי בדיקת החמץ , עוד יכול להישאר לחם על השולחן (לא במטבח ) כדי שהוריי יאכלו מחר בבוקר ? פסח כשר ושמח

תשובה:

שלום וברכה

1. כיון שזה היה קר אין צורך בהגעלה נוספת, אלא רק לנקות היטב.

2. אין איסור לגעת בחמץ לפני החג, היום בודקים את החמץ ומרכזים אותו באיזו פינה, ואם רוצים אפשר גם לאכול חמץ ולקנות חמץ הכל כרגיל, רק לדאוג שישאר בפינת החמץ הידועה לנו, ומחר מבערים כל מה שנשאר.

3. רק שלא יהיה במקום שיכול להתערבב וליפול פירורים באופן שלא ימצאו אחר כך בזמן הביעור.