תרופה שאינה נמצאת ברשימת התרופות הכשרות לפסח

שאלה:

אני בן 46 ועברתי התקף לב לפני כשלושה חודשים. ב'ה עשו לי צנטור וחזרתי לאיתני. אני לוקח על בסיס יומי תרופה שנקראת Effient 10mg tablets לקרישת דם.
לא מצאתי אותה ברשימת התרופות שפרסמה קופת החולים למרות שברשימות שלפני מספר שנים היא כן היתה כשרה לפסח.
מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מדוע זה לא ברשימת התרופות הכשרות לפסח, אבל אם אין לך תרופה מקבילה הנמצאת ברשימה, מותר להתשמש ללא כל חשש. אפילו תרופות שיש בהן חמץ והן נצרכות מותר להשתמש בהן בפסח, ראה כאן מאמר שכתבנו בהרחבה בסוגיה.