כיור ושיש שלא הוכשרו כראוי לפסח

שאלה:

שלום כבוד הרבנים. בערב פסח האחרון, רגע לפני הבישולים, קרו לי תקלות ברגע האחרון בגללן לא יכלתי להכשיר את הכיור ע"י עירוי רותחין ולא היה לי נייר כסף מתאים לעטוף בו את הכיור והשיש. בכל אופן 24 שעות לפני תחילת הבישולים שפשפתי טוב טוב את הכיור והשיש עם סקוטש וחומרים חריפים כך שלא נשאר לכלוך בעין, וכך למחרת ניגשתי למלאכת הבישול (שכללה רחיצת ירקות וידיים וכלים) תוך הקפדה שלא יגע שום כלי או מאכל חם בכיור ובשיש, וגם לא השתמשתי כלל וכלל במים חמים מהברז. בשביל בישולי הפסח איני משתמש בתנור הרגיל ויש לי במקום זאת כיריים חשמליות מיוחדות לשימוש בחג בלבד. שאלתי היא – האם הכיריים האלה "הוחמצו" באיזו דרך (נגיעת מאכלים וכלים בכיור) בגלל הכיור והשיש שלא הוכשרו בצורה אידאלית? מה הדין לספרדים? תודה מראש וישר כח.

תשובה:

שלום וברכה

אןם אכן לא היה כל מגע חם עם השיש והכיורים, אין חשש. להבא יש לעשות הכל כדי שזה לא יקרה, יש במדינת ישראל מספיק נייר כסף…

חג שמח.