דימום מחמת שאריות שליה ברחם

שאלה:

שלום לרב אישה שילדה לפני כחודשיים ובגלל שארית שלייה ברחם עדיין מדממת. לא טבלה עד כה והניתוח נקבע רק לעוד חודש. האישה מניקה ולא תקבל מחזור. האם מותר לה לטבול? אסורה? מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב ורוב נחת.

בודאי לא ניתן לטבול… דם מהרחם אוסר ואין כל אפשרות לטבול בלי הפסק טהרה ושבעה נקיים כדין. יש לנסות להתייעץ כיצד להקדים את התור של הניתוח, גרידה זה לא משהו שאמור להדחות כל כך, אבל מבחינה הלכתית אין מקום להקל.

יום טוב ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כפי שחששתי לא עיין מר בשו"ע ונו"כ שציינתי ????. שאילו כן היה רואה שמפורש שם שאשה שיש לה מכה שיודעת שמוציאה דם תולה בה [רמ"א שם] אפילו המכה בתוך הרחם [ש"ך שם ס"ק י"ח] אפילו אינה יודעת אם דם זה יוצא מהמכה [ש"ך שם ס"ק כ"ד] אפילו אם אין לה וסת קבוע אם זה תוך ל' לראייה [רמ"א שם] אפילו לענין שאינה צריכה שבע נקיים [ש"ך שם ס"ק כ"ג]

  2. קשיא לי בה, לאיזה נודע ביהודה מכוון מר?
    ותו, יש בזה נפ"מ אם עשתה הפס"ט ובדיקת יום אחד שוב לא תחשוש לדם זה [חוו"ד סימן קפ"ז חידושים ס"ק י"ז]