גלד על מכה בטבילה – חציצה

שאלה:

שלום רב, אשה שטבלה במקוה ויש לה פצעים בקרקפת האם הטבילה כשרה?

תשובה:

שלום רב

הכלל הבסיסי הוא, שכל חציצה הנמצאת על מיעוט הגוף שלא מקפידים עליה כלל [אפילו ביציאה לחתונה וכדומה] אינה מעכבת בדיעבד. ולכן קילופי עור שלא שמים לב אליהם, או גלד על מכה שאדרבה לולי הטבילה היינו מעדיפים שישאר עד ההחלמה המהירה, ויש כאב בהסרתו אינו חוצץ, אבל אם אין כאב וכבר ניתן להסירו, זה כבר עשוי להיות בעיה,ראה סדרי טהרה ס”ק כג. הכל לפי הענין. פצעונים קטנים שאין מה לעשות איתם אינם חוצצים.