כשרות שוקולד משוויץ / ריבית מהבנק לצורך מחיה

שאלה:

שלום רב,
1. האם שוקולד משוויץ הוא תמיד כשר? ונקי מבחינת הנגיעות?

שאלה שנייה בקשר להיתר עסקא בבנקים ובחברות אשראי. בבנק מציעים הלוואה ומציגים שיש להם היתר עיסקא. האם זה אומר שמותר לכל אחד לקחת הלואה כי יש היתר עסקא? או שההיתר עסקא הוא רק לדברים מסוימים. והאם מותר לקחת הלואה לצורך מחיה והשלמת כלי מטבח או בית…?תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

  1. לא! חייבים כשרות.
  2. אם יש נכס או קופת גמל וכד' נוהגים להקל לקחת הלוואה גם לצורך מחיה וכד'. ראי עוד כאן.