כשרות במסעדות

שאלה:

שלום רב
האם מותר לי לאכול במסעדה כשרה אבל יש בא עובדים גוים? ועד כמה אני יכולה להאמין לכשרות המקום.
ועוד שאלה האם מותר למישהו שלהעסיק גוי במסעדתו?
תודה רבה ושיהיה לך יום נעים
בת שבע

תשובה:

שלום וברכה

כמעט בכל מסעדה יש עובדים גויים, בשביל הענין הזה יש מערכת כשרות שאמורה לפקח על כל הנעשה שלא יהיו בישולי גויים ולא חשש מאכלות אסורות. אם המקום מפוקח על ידי כשרות מהודרת אפשר לאכול, אין לאכול בשום אופן במסעדה שאין בה כשרות מהודרת, פיקוח מסעדה הרבה יותר סבוך מתהליך יצור תעשייתי שהוא בדרך כלל לפי מתכון קבוע והליין נעשה בדרך כלל לא שינויים [כמוהן גם בזה צריך כשרות מהודרת, אבל במסעדה זה עוד יותר חשוב].