אוננות באישה – הרהורי עבירה

שאלה:

שלום כבוד הרבה. אני בחורה רווקה. שומרת שבת, משתדלת לעשות מצוות ולעבוד על האמונה יום יום. לצערי יש עבירה שאני מועדת בה הרבה… למרות שאני מנסה להתגבר עליה ולא לחטוא אני מוצאת את עצמי מועדת כל פעם מחדש… אני לא בזוגיות כרגע ואני מרגישה שאני בחורה מאוד מינית והרבה מאוד פעמים אני מוצאת את עצמי מאוננת… אני מתביישת לכתוב זאת אבל כל פעם שאני חוטא בכך אני מרגישה נורא… אני רוצה לדעת האם באמת מדובר על עבירה? איך אוכל לעבוד על מידותי ולא לחטוא בכך,? אודה מאוד לתשובתך.

תשובה:

שלום רב

בעקרון לאישה אין איסור ברור על אוננות. כלומר, בעצם אין איסור, אולם במקרה שלך אם זה מגיע לידי הירהורי זנות זה אסור גם באישה. ראה שו"ת אגרות משה אבה"ע ח"א סי' סט שלמרות שאין איסור באישה של הסתכלות המביאה לידי עבירה משום שאין איסור אוננות באישה. אולם הרהורי זנות הם אסורים מצד עצמם מכח הפסוק ולא תתורו אחרי עיניכם. ולכן בסיטואציה שלך נראה שודאי יש להיזהר בזה. והפתרון שלך נמצא במציאת בן זוג כדי להתחתן כמה שיותר מהר…

שיהיה בהצלחה