ניגון של גויים טמא?

שאלה:

האם זה נכון שכל ניגון שחיבר גוי הוא ניגון טמא? אם כן, מה הסברא בזה?
וכיצד בכלל ניתן לדעת מהו ניגון טמא ומה לא?

תשובה:

לאו דוקא. ידוע הניגון שלקח רבי איזיק מקאליב מגוי רועה צאן ועשה ממנו את מרכז תפילותיו. אבל כמובן אם האוירה גויית או שזה מזכיר מילים גויית, זה גורם לקרירות רוחנית ויש להמנע.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום,

    יש אנשים שמבינים באומנות ציורים, וזהו מתוך ציור רגשות של הצייר.
    עד"ז בניגון….
    וגם אם המנגינה נראית לנו סגנון יהודי לפעמים זה מפתח איזו שהוא רגש לא טוב
    לדוגמא, לא קל לנו תמיד להבחין במנגינה האם זה שמחה או הוללות פיתוח הנפש או פיתוח האגו וכו'
    ולכן מה שבא מגוי זה לא אמור להיות טוב

    אבל, היו צדיקים שהיו יודעים לזהות מנגינות מאד גבוהות שהיות בידי הקליפה ולכן הם לקחו מנגינות מגויים, אבל מי שאינו מומחה בנגינה או בלזהות אבנים טובות בתוך הבוץ לא כדאי שיכניס את ידיו לשם
    על אחת כמה וכמה נגינה שזה שפת הלב….