האם היום שיש אולטרא סאונד גם אסור להתחתן שלשה חודשים לאחר הגירושין?

שאלה:

בס"ד.שלום וברכה.
שאלתי: מדוע אסור להנשא מייד לאחר הגרושין? בטכנולוגיה של היום יודעים לומר במיידי האם האישה הרה.
תודה.

תשובה:

שלום רב,

למרות שהיום ניתן לדעת בודאות האם האישה בהיריון או לא. עדיין אסור להינשא בתוך ג' חודשים. נכון, מטרת התקנה היתה הבנחנה בין הבעל הראשון לשני, והיום ניתן להבחין באמצעים אחרים, אבל לא פלוג בתקנה כפי שמצאנו בשו"ע סי' יג סעי' א' שישנם עוד כמה אפשרויות שאין סיבה לתקנה זו ובכל זאת לא פלוג בתקנה,כמו באלמנה או גרושה מהאירוסין, כלומר, אישה שהתקדשה ולא נישאה מעולם, דהיינו שודאי אינה בהיריון ובכל זאת לא פלוג בתקנה, וכך גם באופנים אחרים שודאי אינה בהיריון שלא היתה עם בעלה כלל (ויש עדים על כך) לא פלוג בתקנה. זכור לי שכך גם ראיתי תשובת הגרי"ש אלישיב ביחס לאמצעים הטכנולוגיים שיש היום, ואיני זוכר היכן. ובכל אופן זה נראה לי פשוט משום שבתקנה זו ראינו שלא פלוג בתקנתם. אם כי ראה בשו"ת שמש ומגן ח"ב או"ח סי' מא אות ה' שדן בזה והניח בצ"ע. אולם להלכה ודאי שהיא אסורה כל ג' חודשים.