נתן לחבר להזיק את הרכב כדי לקבל כסף מהביטוח

שאלה:

שלום,
לא נעים לשאול, אבל רציתי לדעת דעת תורה.
יש לי רכב שלא הצלחתי למכור זמן רב. אבא שלי פנה למוסכניק וביקש ממנו "שיטפל באוטו" (בניגוד לדעתי המפורשת שאמרתי לו לא לעשות זאת).
המוסכניק דאג שמישהו יזיק לאוטו בכוונה ובכך שאנו נתבע את הביטוח של המזיק (אינני יודע אפילו מי הוא) ונקבל סכום כסף במקום האוטו.
לאוטו עצמו אין ביטוח מקיף ועלות התיקון היא כמעט כמו ערך האוטו.

האם מותר לי לתבוע את חברת הביטוח?

תודה רבה ויום טוב!

תשובה:

שלום וברכה,

אין שום היתר לתבוע את חברת הביטוח של המזיק, מאחר והנזק היה בזדון, ובכוונה להוציא כסף מהביטוח, ובתקנון של החברה מפורש שלא מבטחים מקרים של אלימות ופשע. עליך לסגת מהרעיון, ולא להיכשל באיסור גזל.

בהצלחה.