מצאתי צ'ק למי להחזיר

שאלה:

מצאתי צ'ק התקשרתי למי שנתן את הצ'ק והוא טען שאין כיסוי לצ'ק בטענה שהוא אמר למקבל להפקיד בעשירי לחודש ובעל הצ'ק ביקש ממני לקרוע את הצ'ק והוא כבר יעביר למקבל את הסכום בעשירי לחודש הקרוב האם ניתן להאמין לו או לחפש את המקבל של הצ'ק או שיתכן שבעל הצ'ק אכן העביר לו את הסכום בעשירי לחודש

תשובה:

שלום וברכה,

במציאת ש'יק יש בעיה למי להחזיר האם למוטב שקיבל או לבעל הש'יק, כיון שלא יודעים ממי נפל הש'יק האם מהמוטב, או שמא בעל הש'יק הכין את הש'יק ולא העבירו. אך במקרה שלך שבעל הש'יק מודה שהש'יק שייך למוטב ומידו נפל, ומודה שלא פרע עדיין, לכן יש להחזירו למוטב. ולהודיע לבעל הש'יק שהש'יק נמצא אצל המוטב, וכשיפרע ידרוש את הש'יק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן סה גבי שטר שנמצא ואינו יודע מה טיבו, ובסעיף ג מבואר שאם שניהם מודים שאינו פרוע מחלוקת האם מחזירים למלווה, או שחיישינן לקנוניא, אך כאן אין חשש לקנוניא כיון שלא גובים ממשועבדים. ולכן אם שניהם מודים שנפל מיד המוטב יש להחזירו לו.