ביאה שלא כדרכה

שאלה:

אני ואשתי אינינו מעוניינים להביא עוד ילד לעולם . יש לנו ב"ה 3 ילדים אשתי בת 42. היא לקחה כדורים לגד הריון אך הם לא עשו לה טוב נפשית. ולכן החלטנו שהיא לא תיקח אותם אך ביחסי אישות שהם בסמוך לטבילה הביאה תהיה שלא כדרכה ולאחר כמה ימים כדרכה. האם יש כאן זרע לבטלה

תשובה:

שלום רב,

אסור. יש בזה איסור הוצאת זרע לבטלה.

בסי' כג הביא השו"ע את דברי הזהר שאיסור זה הוא מהחמורים ביותר. ראה שם בסי' כה שם הביא הרמ"א את דעת ר"י במותר באקראי ביאה שלא כדרכה אפילו במקום שהוא מוציא זרע. והבית יוסף שם תמה עליו כיצד יתכן שמותר לעבור איסורים באקראי. לכן כמובן בשו"ע השמיט את דעת ר"י. כלומר, לדעת השו"ע אין שום אפשרות להתיר דבר כזה לעולם.

לדעת ר"י גם צריכים לדעת מה הגדר של באקראי. ראה בשו"ת אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' סג ענף ב' וג', שם ביאר בהרחבה את הסוגיה. אולם צריכים גם לדעת שאם המטרה היא מניעת היריון כפי שאתה מציג כאן, זה בדיוק כמעשה ער ואונן שזה כמובן אסור. ראה ביבמות לד,ב. לכן אתם יכול להשתמש באמצעי מניעה אחר מלבד גלולות שאינכם רוצים. או לדחות את הטבילה בכמה ימים, אבל האפשרות שאתה מעלה כאן אסורה.