חבוק ונשוק הורים לילדהם הגדולים

שאלה:

האם מותר לבן גדול לחבק ולנשק את אמו?

תשובה:

שלום רב,

כן. ראה בשו"ע (אבה"ע סי' כא סעי' ז'): "מחבק או המנשק אחת מהעריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהם, כגון אחותו הגדולה ואחות אביו וכיוצא בהם, אף על פי שאין לו שום הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר איסור הוא ומעשה טפשים, שאין קרובים לערוה כלל, בין גדולה בין קטנה, חוץ מהאב לבתו ומהאם לבנה".

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד
    ובסעיף ז, כיצד מותר האב לחבק בתו ולנשקה ותישן עמו בקרוב בשר. וכן האם עם בנה "כל זמן שהם קטנים". הגדילו ונעשה הבן גדול והבת גדולה עד שיהיו שדים נכונו ושערך צמח זה ישן בכסותו והיא ישנה בכסותה.
    וביאר הפרישה דדווקא לישון בקירוב בשר אסור כשהגדילו, הא חיבוק ונישוק מותר גם כשהגדילו. והעתיקוהו הפוסקים. וכל לשון הש"ע לקוח מהרמב"ם פכ"א מאסו"ב
    ומעולם תמהתי שלא הזכירו הפיה"מ פ"ז סנהדרין ה"ג שהאריך בכל עניין זה, וכתב וז"ל, שמותר לאם לנשק לבנה ולחבקו "עד שישלמו לו שתים עשרה שנה ואחר כך ייאסר עליה כשאר העריות, וכן הרב מחבק את ביתו ומחבקה עד שישלמו לה תשע שנים ותיאסר עליו אחר כך. עכ"ל.
    ומ"מ אין הכרח לסתור דברי הפרישה, כיון שבאמת יש לומר שדבריו בחיבורו נוטים להתיר בחיבוק ונישוק בכל אופן