ערבוב מים קרים וחמים

שאלה:

שלום
האם יש דין כזה מהגמרא שלא לערבב ולשתות מים חמים עם מים קרים (אפ' ביום חול), משום סכנה? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין ענין שלא לערב מים רתוחים עם שאינם רתוחים, אולם יש ענין לא לשתות מים שהתחממו מעט ולא באו לכלל רתיחה, כך גם לפי חכמת הרפואה, כיון שחימום המים מרבה את החיידקים והם אינם מתים אלא בשלב של פיסטור שהוא כ80 מעלות. על פי דברי חז”ל, אם עירבו בהם דבר מה כמו קפה וחלב אין חשש. כמו כן אמרו בחולין פד ע”ב שמים פושרים רעים לגוף.

בהצלחה