לצפות בתוכנות משחקים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
יש תוכנה כזאת שקוראים לה steam
במחשב שמכילה משחקים לרכישה דרך האנטרנט
שזה כמו חנות
האם יהיה בסדר להשתמש בתוכנה כדי לעיין ברשימה של משחקים בהנחה שמציגים גם משחקים עם תוכן לא צנוע וגם משחקים שאין בהם בעיה
האם יהיה מותר להשתמש בזה כי בעיקרון זה תוכנה עם משחקים יחסית עם מחירים זולים

ושאלה שניה
האם מותר לקנות משחק מחברה שחלק מרווחיה מגיע לצדקה לגויים כי שמעתי שיש מצווה לא תחנם

תשובה:

שלום וברכה,

לעיין במשחקים כדי לברר אם התוכן רצוי, כאשר רצון המעיין לדעת איזה משחקים לרכוש – מותר. אם אין לו כוונה לרכוש אלא להשתמש בתוכנה ללא לשלם – נחשב לפגיעה בזכויות יוצרים ואסור.

מותר לקנות מחברה, גם אם הם מחלקים מתנות לגויים, המתנות לא מגיעות ממך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסדר תודה רבה הרב
    עוד שאלה
    אם ככה בפלאפון שיש בו app store כלומר חנות אפליקציות להוריד משחקים יהיה מותר להשץמש כדי להוריד אפליקציות או משחקים כשהתוכן בסדר אבל מציגים בזה גם הרבה משחקים עם תוכן לא בסדר?
    וההורדה היא חד פעמית