זמן שאילת גשמים באילת ובערבה

שאלה:

מתי זמן שאילת גשמים באילת

תשובה:

שלום וברכה

לענין שאילת טל ומטר, כל האיזורים הסמוכים לארץ ישראל אף שאינם בכלל כיבוש עולי מצרים ועולי בבל, שואלים כבני ארץ ישראל, אלא שאם טעה ולא שאל במקומות אלו, אינו חוזר עד ס' יום לתקופה, כבני חו"ל.

מקורות:

ראה דברי יוסף סי' ד ע"פ הרמב"ם, וטעמו כיון שהאקלים דומה מאוד לארץ ישראל, והם טפלים לבני ארץ ישראל, וע"ע שו"ת יחווה דעת ח"ב סי' י-יא שדן בזה בהרחבה וצירף שיטתו לענין חיילים וכדומה שבלאו הכי בני משפחותיהם גרים בתוך תחומי ארץ ישראל ודעתם לחזור לשם.