צרוף למנין – אדם שחונה בחנייה פרטית

שאלה:

שאלה לכבוד הרב:
בניין שיש לו חניה משותפת לכל הדיירים של הבניין, אנשים זרים שלא שייכים לבניין, באים וחונים בבניין, התרענו ובקשנו מהם שלא לחנות בחניה של הבניין, זה גורם לנו צער ועוגמת נפש. ומאחר שהם תופסים לנו את החניה, אנחנו צריכים לנדוד ולחפש חניה במקומות רחוקים, הבאנו להם פסקי הלכה שזה איסור חמור מהתורה וזה לא עזר. אמרנו להם שמבחינת ההלכה יש לנו אפשרות לחסום את רכבם או לגרור את רכבם, וזה לא עזר אנחנו מדברים באנשים ששומרים תורה ומצות. וגם לצערנו באברכים שבאים ומחנים את רכבם ונכנסים לכולל ללמוד. שאלתי היא: האם הם מצטרפים למניין, או אסור לצרפם למניין, שהרי הם עוברים ומזלזלים במזיד באיסורי תורה. תודה רבה ותזכו למצוות.

תשובה:

אדם שמורה היתר לעצמו לחנות בחנייה של אדם אחר, אף שהוא כמובן חוטא בשוגג הוא עדיין לא נעשה מומר… אבל לעצם הענין בהחלט מותר לכם לנקוט בצעדים חריפים יותר, לזמנם לדין תורה וכדומה ולמנוע זאת.

בהצלחה.