צריבת דיסקים של שירים

שאלה:

שלום,
יש לי 2 שאלות בנושאים שונים:
1. האם מותר לצרוב דיסק שירים שקיבלתי מארגון צדקה כלשהו (לא עלה לי כסף ומניחה שאינו מופץ בחנויות, כי הוא מכיל גם פרסומת לארגון נוסף למוזיקה).
2. גבר פנה אלי באתר הכרויות (דתי) וניסח את פנייתו באופן לא ראוי מבחינת צניעות. האם מותר לי לדווח עליו להנהלת האתר? מניחה שיחסמו אותו בשל כך.

תשובה:

שלום וברכה,

  1. אין איסור לפי החוק לצרוב דיסקים של שמיעה. ולכן גם לפי הלכה אין איסור.
  2. מותר בהחלט.

בהצלחה וגמח"ט.

מקורות:

ראה עלון המשפט גילון מספר 39