כתם דם בימי טהרה

שאלה:

לפני כמה ימים טבלתי והבוקר התקלחתי עם מים חמים מאוד, ואחרי שעתיים פתאום ראיתי שעל המגבת הלבנה שהתנגבתי בה יש כמה כתמי דם שמצטרפים לגודל 3-4 ס"מ. נבהלתי ומיד עשיתי בדיקה פנימית והכל היה לבן ממש. אין לי מושג במה לתלות את זה. עברו מאז 15 שעות והכל אצלי לבן ממש. האם זה וודאי שזה מטמא אפילו שאין לי שום זכר לכך?
אין לי מושג

תשובה:

שלום וברכה

אם המגבת צבעונית, אין סיבה לחשש, כיון שבגד צבעוני אינו מקבל טומאת נידה. אם מדובר במגבת לבנה אזי כך, אם יש כתם אחד שהוא בגודל גריס – 19 מ"מ, מעט יותר ממטבע של שקל, זו אכן בעיה, אבל אם אין אחד כזה, הכתמים לא מצטרפים יחד, כמה כתמים שכל אחד קטן משיעור זה אינם מצטרפים לאסור. כמו כן יש לבדוק אם יש איזה פצע בגוף שיכול להיות שממנו הדם.

שבת שלום.