דבק ציפורניים על ציפורן שבורה – חציצה בטבילה

שאלה:

שלום הרב רציתי לשאול אם יש ציפורן שנשברה בתוך הבשר ואין אפשרות לגזור אותה מה הדין לגבי חציצה?
האם מותר לי להדביק אותה עם דבק ציפורניים וחתיכת נייר דק כמו של תיון ולשייף עד שזה כמעט בלתי נראה אבל זה שומר עליה שלא תשבר יותר ולטבול כך?

תשובה:

שלום וברכה

עדיף לעשות זאת לאחר הטבילה, כי הציפורן עצמה כפי שהיא שבורה אינה חוצצת, אבל אם זה לא אפשרי יש על מה לסמוך להקל בשעת הדחק, כיון שזה נעשה לנוי ולרפואה, אבל יש להקפיד לשייף היטב שיהיה כמה שיותר נאה ומושלם.

מקורות:

ראה שו”ת יביע אומר ח”ב יו”ד סי’ יג.