תקיעת שופר במוצאי יום כיפור – כמה תוקעים?

שאלה:

שלום רב
במוצאי יום הכיפורים הש״צ תוקע , ובהרבה בתי כנסיות בחו״ל וגם בארץ תוקעים תשר״ת-תש״ת-תר״ת. כי על פי ההלכה צריך ליתקוע רק תשר״ת. האם יפה עושים?האם הש״צ היפסיד כשתקע תשרת-תשת-תרת?
תודה. מימון.

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה שני מנהגים חלוקים: יש תוקעים תקיעה אחת, ויש תוקעים תשר"ת, אינני מכיר מנהג כמו זה שהזכרת כלל. ובודאי אין טעם להמציא מנהגים שאין להם שורש בקדמונים, בפרט כאן שהתקיעה מעיקר הדין אסורה ולא התירו אלא משום שהיא חכמה ואינה מלאכה גמורה, ורק אחרי השקיעה וכו', וא"כ ודאי אין להוסיף על מה שנהגו.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א סי' תרכג.