חשש וסת הגוף קבוע

שאלה:

שלום הרב,

אתמול היה לאישתי כאב בטן, וכשהיא הסתכלה בתחתון (שהיה בצבע שחור) היא ראתה כתם, אבל הוא היה יבש ויכול להיות שהוא גם בכלל כתם ישן. בכל מקרה, מאז כאב הבטן הזה היא לא קיבלה מחזור, וגם לכאורה היא לא אמורה לקבל, בגלל שהיא לוקחת גלולות (מתאימות להנקה. אנו מבינים שכאב הבטן הזה לא מעיד על הרגשה הלכתית אוסרת, אך האם יש לחשוש לוסת גוף קבוע?
אשתי לא יודעת להגיד אם תמיד לפני מחזור היא מרגישה כאב בטן. היא יודעת שלפעמים כן ולפעמים לא, אבל היא לא יודעת אם היה לה חזקה של רצף של שלוש פעמים שכן, מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה

בסיטואציה שאתה מתאר אין כל מקום לחשש כלל, וסת הגוף צריכה להיות משהו מאוד ברור וידוע וקבוע. ובאופן כללי כאב בטן אחרי יומים שבת וחג זה די צפוי…

יום טוב.