כשרות מוצרי נייר לפסח

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת האם לדעת האשכנזים שיוצאים בדעת הרמא האם חיבים לקחת נייר עם כשרות שמא יתן טעם בבשר שיונח על הנייר ע"פ הרמא {סי תמז סע ה } "חבית יין שדבקו נסריו בבצק אם הוא תוך שני חדשים קודם פסח עדיין רך הוא ונותן טעם בפסח ואסור לשתותו ואם נתנוהו קודם לכן כבר נתייבש ואינו נותן טעם בפסח ושרי מיהו אם יש כזית בצק במקום אחד חייב לבערו אף על פי שעשוי לחזק"? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע אם גם היום יש בנייר עמילן חיטה, אני נוטה יותר להאמין שהיום הכל סינטטי, אבל כבר נהגו שהניירות שיש על השולחנות וכלים חד פעמיים העשויים מנייר, נמכרים בראש כל חוצות עם אישור לפסח, ואין לזלזל בהידורים של חג הפסח.