טבילת פנויה

שאלה:

האם בעילת פנויה שטבלה אסורה מהתורה אן אסורה מדרבנן ומה ההבדל

תשובה:

שלום רב

יש מחלוקת בראשונים האם זה איסור דאורייתא או דרבנן. לדעת הרמב"ם זה איסור דאורייתא. ולדעת הראשונים זה איסור דרבנן. בדרך כלל כמובן איסור דאורייתא חמור יותר. אולם יש לדעת שדווקא האיסור הזה, אנו מוצאים בחז"ל שמאד מאד נזהרו מאיסור זה – איסור זנות. ואנשים היו נתרעים מזה ואפילו חששו מאד שמא הקידושין שלהם יתבטלו בסיבה כלשהי, ואז יימצא שהבעילות היו בעילות זנות.