טבילה לפני הזמן

שאלה:

שלום , רציתי לדעת אם בעלי לא היה בבית תקופה של למעלה מחצי שנה ובדיוק שהוא חוזר ליומיים רק יום לאחר מכן אני יכולה לטבול במקווה האים אפשר להקדים לפחות ביום אחד ?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל אפשרות לטבול לפני הזמן, חייבים להמתין את השבעה נקיים עד הסוף לפני הטבילה. זה בהחלט מאכזב, אבל "לפום צערא אגרא", לפי גודל הקושי בקיום המצוה כך ירבה השכר, ובזכות זה תזכו לחיים מאושרים ושמחים, רוב נחת ושלוה כל הימים מכל המשפחה וכל טוב סלה!