השבת אבדה ע"פ עד אחד

שאלה:

האם משיבים אבידה לראובן שמביא עד אחד שמביא סימנים שהחפץ שייך לראובן?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בספר שב שמעתתא (ש"ו פ"ג ד"ה ולענ"ד) כתב שאין למוצא להשיב אבדה ע"פ ע"א, כיון שאין ע"א נאמן להוציא ממון, למרות שאין אדם מוחזק בממון זה. אמנם מדברי הר"ן עמ"ס חולין (לד ע"א בדפי הרי"ף) מבואר להדיא שע"א שמעיד אלו כליו של פלוני מוציאים על פיו. ויש ליישב את הדברים ע"פ דברי השער משפט (לג, א) שכתב שאם יש הכחשה בדבר, צריך שניים, אבל אם אין שום אדם מכחיש, ובא ע"א ומעיד שחפץ זה של פלוני מחזירים על פיו.

בהצלחה.