חשיבות התפילה לנשים

שאלה:

שלום רב
אני אמא טריה לתינוק
קורה לי לפעמים שאני נזכרת להתפלל תפילת מנחה כחצי שעה לפני התפילה ואני מיד אומרת "אשרי יושבי" אבל אז התינוק בוכה ואני צריכה לטפל בו, אם זה להאכיל אותו או לנקות אותו.
ובינתיים זמן השקיעה מתקרב ולא הספקתי להתפלל מנחה.
האם זה בסדר להגיד "אשרי" בלי להתפלל לסוף תפילת מנחה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

לומר אשרי בלי מנחה, זה כמו להכניס את העוף לסיר ולא להדליק את האש… העיקר הוא התפילה, ואמירת האשרי זה להתפלל מתוך דברי תורה ולצורך הקדיש [בבית הכנסת]. עשי כל מאמץ להתפלל שמונה עשרה, וגם אם התינוק בוכה תחזיקי על הידים העיקר לא להפסיד. והכי טוב להתפלל מיד בצהריים ולא לחכות לרגע האחרון. למנהג בני אשכנז אשה חייבת בשתי תפילות כמו האיש – שחרית ומנחה, למנהג בני ספרד די בתפילה אחת, אבל בכל מקרה אין לנו דבר טוב יותר, מועיל יותר, וקרוב יותר לבורא עולם מתפילת שמונה עשרה.

אגב, אם השאלה אם לוותר על אשרי או על שמונה עשרה, ברור שעדיף לוותר על אשרי.

[אם היתה שאלתך אם זו אמירה לבטלה, אין בעיה, מדובר בפרק תהילים].

שיתקבלו התפילות ורוב נחת!