ביטול שיעור תורה להשלים מנין

שאלה:

שלום,
בבית הכנסת מתקיים ביום שבת שיעור בהלכה ע"י רב ביהכ.
במניין הסמוך לביהכ חסרים מידי פעם אנשים להשלים מניין. בשבת, הגיעו וביקשו להוציא מישהו להשלמת התפילה. רב ביהכ התנגד וטען שלימוד תורה כעת חשוב יותר ושהאנשים שצריכים מניין יגיעו עוד מס' דק' להתפלל במקום שיש מניין.

האם הרב נהג נכון?

תשובה:

שלום וברכה, בודאי הוא נהג נכון, לא יתכן לבטל שיעור תורה בשביל מנין, בפרט כאשר אותם אנשים יכולים לטרוח ולמצוא מנין במקום אחר.

בכלל ההנהגה הראויה היא שמה שהרב מורה כך צריך לעשות..

בהצלחה