לשון הרע במשוב הוראה

שאלה:

שלום
בתור תלמידה אני יכולה/צריכה למלא משוב הוראה על המרצים. מוסד הלימודים טוען כי מרצה שיקבל משוב נמוך, ייקרא לשיחה לשיפור. אם כי הדבר עלול לגרום בעקיפין לפיטורין.
בנוסף משוב שלילי עלול לפגוע במרצה.
המשובים מוגשים בעילום שם.
אך, יש אנשי צוות שלא מתאימים לתפקיד, מה שמזיק לכלל התלמידים ובזכות המשובים המוסד יתוודע לעניין, וכן יש כאן עניין של תועלת לכלל התלמידים.
האם מותר למלא את המשוב?
במשוב יש למלא רמת שביעות רצון מכמה פרמטרים, ביניהם טכניים כמו רמה מקצועית, וחלקם אישיותיים כמו יחס לתלמידים. אם יש בעיה במילוי החלק האישי, האם מותר למלא את החלק הטכני?

תשובה:

שלום רב

ניתן למלא את המושב הזה בלי לחשוש לאיסור לשון הרע. מטרת המשוב אינו לאתר מורים שאינם מתאימים לתפקיד וכד' אלא זה משוב נובה כדי לנסות לייעל את המערכת את המורים ואנשי הצוות. לכן זה ודאי נחשב לתועלת ואין בזה איסור לשון הרע. אולם צריכים להקפיד שלא להגדיל יותר מדאי או לתת פרשנות שלך על מעשי המורה אלא רק לתאר מצב קיים באופן בונה. כמו כן בלשון הרע שמתירים לתועלת צריכים להקפיד שלא לתת דרור לרגשות נקם וכד' כי אז יש חשש לאיסור לשון הרע.

הרבה הצלחה