להניח רעל כדי להרוג עופות לא רצויים

שאלה:

יש למשפחתו לול עופות לא מהחדשים ביותר ונכנסים ציפורי דרור וזה אסור מבחינת המועצה לגידול בשל החשש שהם מעבירים את שפעת העופות ממקום למקום השאלה היא אם מותר להרוג את הציפורים האילו על ידי נתינת רעל או שאני צריך לסגור את כל החורים בלול שכזאת הוצאה גדולה מאד וייתכן שאצטרך להפוך בשל כך את הלול לחדש שזה והן עתק

תשובה:

שלום וברכה,

אם ימותו עופות פרטיים של שכנים, אסור לעשות זאת מצד איסור גזל.

אם העופות שימותו הינם הפקר מותר להניח רעל שימותו. ואין בזה משום בלתשחית, כיון שעושה לצורך בני אדם שלא יגיע שפעת העופות.

בהצלחה.